Eugenia Cuțaru, reținută de DNA pentru imobiliare pe șpagă la Ilfov, e notărița lui Adrian Năstase

DNA a reținut doi primari, doi notari și un vice de CJ la Ilfov. Pentru șpagă imobiliară. Clasic, pînă aici nimic extraordinar, doar dacă locuiai pe Lună nu știai că așa merge treaba la Ilfov. Mai interesant e că unul din notari, Eugenia Cuțaru, nu e chiar fiștecine (după cum, recunosc cu umilință, scriam prin 2006). Iată textul:

Notarul tranzactiilor lui Nastase, cercetat penal

Eugenia Cutaru, notarul de casa al familiei Nastase, este cercetata penal pentru o inselaciune? de aproape 1,3 milioane de euro, cu un teren intravilan. Anul trecut, in mai, Cutaru a fost anchetata pentru o frauda de aceeasi valoare, insa atunci era vorba despre un imobil nationalizat. La cabinetul notaritei s-au incheiat toate tranzactiile imobiliare dubioase ale familiei liderului autosuspendat al PSD.

O notarita PSD si trei tunuri imobiliare

EVZ a dezvaluit in exclusivitate ca, in 1996, familia Nastase a devenit mai bogata cu 2,3 hectare de padure la Corbeanca si ca, in 1999, aceeasi familie s-a mai pricopsit cu 2,6 hectare de teren la Balotesti. Ambele fusesera cumparate la preturi derizorii de la Roxana Bichel, cea care, ulterior acestor tranzactii, a ajuns demnitar in guvernul Nastase. In 1998, Adrian Nastase a mai cumparat un teren la un pret subevaluat, cel din Zambaccian 16, de la mama Roxanei Bichel, Athena Theodoru Marianthi.
In toate cele trei achizitii, notarul care a legalizat actele a fost Eugenia Cutaru. Practic, de-a lungul anilor, notarita a legalizat acte in mod constant pentru familia Nastase si a autentificat tranzactii cu mari semne de intrebare. De altfel, Cutaru a lucrat si cu notarita Marina Ionescu, fost deputat PDSR intre 1996 si 2000.

Cutaru, niznai la ancheta

In cazul acuzatiilor de inselaciune cu terenul de 1,3 milioane de euro, Cutaru a sustinut in fata politistilor ca este nevinovata si ca nu a stiut ca procesul verbal de licitatie, pe care l-a autentificat, era fals. ?Ca notar avea insa obligatia sa verifice acel document inainte de a-l autentifica?, au aratat anchetatorii. Potrivit acelorasi surse, ea nu s-a oprit numai la autentificarea documentelor. A parafat atat actele prin care terenul a fost parcelat, cat si documentele prin care o parte din el a fost vandut altor persoane.
In acest dosar este cercetat si avocatul Eusebiu Danca. Surse judiciare ne-au declarat ca impotriva avocatului a fost inceputa deja urmarirea penala pentru inselaciune. In ianuarie 2005, avocatul ar fi folosit un proces-verbal de licitatie falsificat ca sa obtina un teren intravilan de peste opt hectare, in comuna Dascalu, din Ilfov. Clientul a platit pentru intreaga suprafata 28.000 de dolari, in conditiile in care valoarea reala a terenului era de peste 1,3 milioane de euro.

“Recidivista” din 2005

Notarita Eugenia Cutaru nu este la primul scandal penal. In luna mai a anului trecut, politistii de la Sectia 3 din Capitala au inceput cercetarile in cazul unei escrocherii de 40.000 de euro. Atunci, notarita a autentificat mai multe antecontracte de vanzare-cumparare pentru un imobil nationalizat care, de fapt, nu putea fi vandut.
Reclamatiile au fost facute de trei persoane care, impreuna, platisera 40.000 de euro pentru a se asigura ca vor intra in posesia imobilului din centrul Bucurestiului.( Catalin Prisacariu’,catalin.prisacariu@evz.ro
Raluca Dan, raluca.dan@evz.ro)” (sursa)

Etichete: , , , ,

3 comentarii la “Eugenia Cuțaru, reținută de DNA pentru imobiliare pe șpagă la Ilfov, e notărița lui Adrian Năstase”

  1. X spune:

    am un teren luat in snagov si dupa ce l-am luat am descoperit nereguli. sunt mai multi cu acte pe parti din terenul meu. La fel ca si mine, toti au acte “in regula” Cum s-a ajuns aici, “nimeni” nu stie.

  2. ioan spune:

    Nastase isi vede de treaba! Pe strada Socului in Corbeanca, intrarea pe zebra de separatie a sensurilor pe DN1 cu viraj stanga din Bucuresti, apoi prima la dreapta, pe langa vilele lui Nistorescu, aproape de DN1, in padure, isi amenajeaza unul din terenurile de care se face vorbire. Un crescator de capre din zona a fost silit sa paraseasca terenurile din apropierea megalomanului.

  3. Nea spune:

    Mă întreb dacă primarul din Jilava a apucat zilele astea să facă vreo vizită oficială cu colinde şi morală actualilor lui colegi de domiciliu.

Lasă un răspuns